http://www.zoofirma.ru/

 

                                                                                                                                                          Трансплатација на коса                                                                                     Затегнување на чело                                                                                                     Затегнување на чело                                                                                                                                                                                                    Блеферопластика                                                                                            Блеферопластика   Ринопластика (нос)                                                                                                         Ринопластика (нос)                                                                                                                                                                                              Затегнување на лице                                                                                          Затегнување на лице   Импланти на подбрадок                                                                                                Импланти на подбрадок                                                                                                                                                                                    Затегнување на врат                                                                                          Затегнување на врат   Затегнување на надлактица                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Подигање на гради                                                                                                                                                  Зголемување на гради                                                                                                    Редукција на гради                                                                                                                                                                                                  Редукција на гради                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Затегнување на стомак                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Затегнување на стомак                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Подигање на задник                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Гинекологија          Обрежување                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Липосукција                                                                                                                                                                                                                                  Липосукција                                                                                                           Затегнување на бутови                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Проширени вени                                                                                                                  Проширени вени                        

По извршената операција придржувајте се на препораките дадени од вашиот лекар.

 

Секогаш треба да имате во предвид дека е возможна и реоперација

Особено е значајно пациентот да биде соработлив и трпелив.

Јун 14, 2013 Written by 

Постручен кадар со обуките во странство

Пациентка со вагинален карцином во напредна фаза успешно е оперирана

Пациентка со вагинален карцином во напредна фаза успешно е оперирана на Клиниката за гинекологија. Оваа интервенција прв пат е направена во државава во соработка со доктор од пластична хирургија. Доктор Алулоски ја изврши операцијата по враќањето од Хамбург каде што престојуваше два месеца на доедукација. „Неопходно беше да се направи радикален зафат, со отстранување на промената, но очекувавме да има голем дефект што требаше да се моделира. Соработувавме со колега од пластична хирургија. Радикални вулвектомии на клиниката се работат, меѓутоа од ваков обем досега не е направена“, вели д-р Игор Алулоски, Клиника за гинекологија и акушерство. Доктор Алулоски и доктор Стојчевски често интервенциите ги изведуваат тимски. Заедно извршиле специфична операција кај пациентка со два одделни карцинома на јајчник и на грлото на матката. Во Германија ги обновиле и знаењата и техниките. „Обновивме многу знаења, неколку хируршки техники кои извесно време не се користеа на нашата клиника. Дел од нив веќе применивме“, додава д-р Сашо Стојчевски, Клиника за гинекологија и акушерство. Докторите велат дека во Германија повеќе од 50 проценти од гинеколошките операции се изведуваат лапароскопски. Оваа техника почнува да се применува и кај нас. И годинава на доедукација во странство ќе заминат 1.000 здравствени работници, од кои 800 се лекари..

Login to post comments

 

 

 

МАПРЕХ

Во 1947 год. е основан Медицинскиот факултет "Св Кирил и Методиј"-Скопје. Истата година е основана и Клиниката по хирушки болести со Одделот за пластична и реконструктивна хирургија.

hot clinicНајпознати шефови и директори на клиниката се Проф. Д-р Ј. Пановски, 1966 год. Прим.Д-р. А. Мишковски, 1995 Проф Д-р Д. Мирчевска, Прим. Д-р Љ. Дамевска, Проф Д-р Ѓ. Џокиќ и од 2006 год. Проф.Д-р.сци д-р. Смиља Туџарова-Ѓоргова.

Во Април 1967 год. Македонското здружение за пластична и реконструктивна хирургија и друштво за максилофацијална хирургија започнаа да функционираат како еден дел.

1995 год. Македонското здружение за пластична и реконструктивна хирургија е конституирано како самостојно здружение со сопствен статут. Претседатели биле: Прим.Д-р. А. Мишковски, 1995 Проф Д-р Д. Мирчевска, Прим Д-р К. Митановски, 02.2009 год. Прим Д-р Г. Марчикиќ и од 02.2012 год. Проф.Д-р.сци д-р. Смиља Туџарова-Ѓоргова.

Повеќе...

 
 

Контакт

map бул. "Мајка Тереза" бр.17 1000, Скопје Република Македонија

map ++ 389 2 321  1427    ++ 389 2 314 7247

map Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.