http://www.zoofirma.ru/

 

                                                                                                                                                          Трансплатација на коса                                                                                     Затегнување на чело                                                                                                     Затегнување на чело                                                                                                                                                                                                    Блеферопластика                                                                                            Блеферопластика   Ринопластика (нос)                                                                                                         Ринопластика (нос)                                                                                                                                                                                              Затегнување на лице                                                                                          Затегнување на лице   Импланти на подбрадок                                                                                                Импланти на подбрадок                                                                                                                                                                                    Затегнување на врат                                                                                          Затегнување на врат   Затегнување на надлактица                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Подигање на гради                                                                                                                                                  Зголемување на гради                                                                                                    Редукција на гради                                                                                                                                                                                                  Редукција на гради                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Затегнување на стомак                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Затегнување на стомак                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Подигање на задник                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Гинекологија          Обрежување                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Липосукција                                                                                                                                                                                                                                  Липосукција                                                                                                           Затегнување на бутови                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Проширени вени                                                                                                                  Проширени вени                        

Breast surgery Хирургија на града

 • areola + mamila Корекција на брадавица и ареола (локална анестезија)
 • implant Вградување на имплант во двете гради
 • Вградување на имплант во една града
 • Ginecomastia; липосукција со периорална редукција и хируршко вадење на жлезди
 • редукција на дојки (per magna)
 • редукција на една града и ареола на града
 • Ginecomastia само со липосукција
 • mastopexia Класично подигање на гради
 • periaolar Подигање на гради со периорална инцизија
 • Зголемување на гради со сопствено масно ткиво  lipofilling со липосукција од абдомен
 • Inverted mammillae Корекција на вовлечена брадавица

Extremitates Surgery Хирургија на екстремитети

 • brachio lift Затегнување на надлактици
 • femoris lift Затегнување на надколеници
 • glutel part Затегнување на задник

Хирургија на масно ткиво /отстранување и вградување

 • Liposuctio submentalis
 • Liposuctio brachii
 • liposuctio femoris (бутки)
 • liposuctio genu (loc.) (колена)
 • liposuctio genu (opsta) (колена)
 • liposuctio glutei I femoris posterior
 • liposuctio abdominis
 • mini liposuctio abdominis

Facelift / rhytidectomy / затегнување на кожа на лице

 • SMAS - facelifting
 • Затегување на средна третина на лице
 • Lipofiling
 • MACS
 • Forehead Lifting затегнување на чело
 • Neck Lifting затегнување на кожа на вратна регија
 • Submental Lifting затегнување на подбрадок со или без липосукција

 

 

Scar & tatoo trеаtment Третман на лузни и тетоважи

 • на лице
 • на тело 
 • на екстремитети
 • голема лузна/тетоважа со општа анестезија

Филери/неуротоксини Botox

 • уста
 • лице
 • неоперативен третман на лице со конци (threat lift)

Rhinoplastica

 • Rhinoscoliosis третман на грбав нос
 • Deformatio apicis nasi третман на деформиран врв на нос
 • Deformatio (deviatio) septi nasi третман на искривена носна преграда
 • Correctio allae nasi третман на зголемени носни крилца/ отвори и врв на нос

Eyelid Surgery - естетска хирургија на очни капаци

 • горни  (локална анестезија) без масни перничињa
 • горни  (локална анестезија) со масни перничиња
 • горни и долни (општа анестезија)
 • ксантелазми (xantelasmi) еден капак

Abdominal Surgery Хирургија на стомак

 • abdominoplastica Затегнување на стомак (per magna)
 • mini abdominoplastica Затегнување на стомак (per magna)
 • abdominoplastica-Затегнување на стомак и вакуум аспирација на масно ткиво

Genital Surgery Генитална хирургја

 • Circumcisio Обрежување
 • Lipofilling Липофилинг на генитална регија
 • labia minori Корекција на генитални усти
 • reconstructio perianalis Реконструкција на перианална регија

Postbariatric surgery - Хирургија после масивно слабеење

 • Gluteal lifting Подигање на задник (хируршки)
 • Belt lipectomia Затегнување на цел обем на стомак,слабини и задник (lipectomia corporis per magna)

Аuricule Surgery Хирургија на ушни школки

 • billateralis Обострано
 • unilateralis Еднострано
 • lоbuli auriculae Корекција на ушна ресичка
 • Koрекција на уши со општа анестезија

Lip augmentation surgery Зголемување на уста

 • зголемување со филер
 • хируршко зголемување

Услуги

 Услугите на Kлиниката за пластична и реконструктивна хирургија можат за да се поделат на:

 • Процедури кои финансиски се покриени од Фондот за здраствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) и на
 • Процедури кои финансиски непокриени од Фондот за здраствено осигурување на Македонија (ФЗОМ)

Во финансики непокриени процедури спаѓаат:

 • естетските операции
 • сите операции доколку пациентот е неосигуран
 • сите операции доколку пациентот е странски државјанин

 

Контакт

map бул. "Мајка Тереза" бр.17 1000, Скопје Република Македонија

map ++ 389 2 321  1427    ++ 389 2 314 7247

map Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.