Курс за хируршко и васкуларно шиење

Настанот започна со воведно предавање насловено "Запознавање со инструменти и техники на шиење" одржано од страна на доц. д-р Софија Пејкова од Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија. Настанот го поддржаа аптеките Еурофарм, а специјалистот фармацевт Михаил Минов, дел од одделението за промоција на Еурофарм одржа едукативно предавање за препаратот FITOSTIMOLINE од италијанската фармацевтска компанија ДАМОР. Настанот се организира благодарение на поддршката на Медицинскиот факултет во Скопје со особена заложба на Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија и Универзитетската клиника за торакална и васкуларна хирургија и аптеките Еурофарм. Овој курс се одржува во согласност со тековните Ковид-19 протоколи.

 

 

 

  

 

 

 

Nice Social Bookmark

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00