Во периодот од 15-17 Ноември, Светската Здравствена Организација (СЗО) организираше “Обука за мeрки и активности за унапредување на безбедноста на пациентите во здравствените установи во Република Северна Македонија”.

Од Универзитетската клиника за пластична хирурија свои излагања на тема “Несакани случувања во хирургијата и други области”имаа д-р Благоја Србов и главната мед. сестра Ивана Драгевска, и актувно учествуваа мед.сестра Хатиџе Исеини и мед.сестра Надица Стефаноска.

Оваа обука е оддржана со цел да се зајакне Националната стратегија за здравство на Република Северна Македонија во периодот до 2030 година. Презентациите кои беа единствени од хируршките клиники се само потврда за унапредување, следење и имплементирање на стандардите на СЗО на нашата клиника со цел за обезбедување на оптимални услови за третман на пациентите.  

 

 

 

 

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)