Универзитетската Клиника за Пластична и реконструктивна хирургија во соработка со Министерството за внатрешни работи во изминативе денови неисцрпно ја спроведува кампањата “Петарди не – безбедност пред сè“, преку која апелираме за подигање на свеста за последиците кои ги носи употребата на петарди и пиротехнички средства. Во прилогот, д-р Рената Кочоска не потсетува на опасностите од користењето на петардите, типот на повреди што настануваат, како и на трнливиот пат низ кој се оди доколу се повредите при употреба на петарда или било какво пиротехничко средство. Затоа сите со нас кренете глас и пренесете ја нашата порака: Петардите веќе не се кул. Нека здравјето ни биде наш најголем приоритет.  

 

Tags: Петарди не – безбедност пред сè

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)