Со заеднички сили на Универзитетската Клиника за Пластична и реконструктивна хирургија и на Министерството за внатрешни работи се спроведуваше кампањата “Петарди не – безбедност пред сè“. Д-р Доњета Бериша, гостуваше во Алсат ТВ каде што детално зборуваше за штетното влијание од употребата на петарди и пиротехнички средства, кое може да резултира со фатални последици особено кај младата популација. Како битен фактор го истакна и влијанието на родителите во едукацијата за спречување на употребата на петардите. Запомнете се наликува на игра и забава, додека не настане повреда. Ајде оваа нова година да ја честитаме со прегратка, а не до петарда.  

 

Tags: Петарди не – безбедност пред сè

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)