Во тек е превентивната кампања на Клиниката за Пластична хирургија “Петарди не, безбедност пред се!” која традиционално се одржува веќе 6та година. Само за една недела беа опфатени 42 средни училишта низ државата, со вкупно 7057 ученици. Денес на оваа тема во Магазин здравје на Сител телевизија зборуваше Д-р Софија Тушева, која укажа на здравствените ризици и трајни последици кои ги носи употребата на пиротехнички средства за време на новогодишните празници, ја акцентираше важноста за превенција на ваквите повреди како и краток осврт околу долгиот и комплициран процес нa третман.  

 

Tags: Петарди не – безбедност пред сè

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)