Кампањата “Петарди не – безбедност пред сè“, која се спроведуваше од страна на Универзитетска Клиника за Пластична и реконструктивна хирургија во соработка со МВР во изминатите две недели е на самиот крај. Денес во МРТ гостуваше д-р Гордана Георгиева, која зборуваше за тоа како се одвиваше нашата кампањата во изминативе две недели, како и за различните типови на повреди кои што може да настанат доколу користиме петарди и останати пиротехнички средства, а притоа ставајќи акцент на тоа дека еден момент на забава може да резултира со трајни последици. Нашите зборови кои одекнуваа низ училишните ходници во овие две недели нека останат врежани засекогаш и сите заедно да ја дочекаме новата година со радост, љубов и прегратки, а не со петарди.  

 

Tags: Петарди не – безбедност пред сè

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)