Во денешното гостување на д-р Томислав Јованоски на телевизија Сител, дискутираше за круцијалната важност за превенција, рано откривање и хируршки третман на меланомот на кожата. Раното откривање и хируршки третман на меланомот може да спаси животи. Д-р Јованоски ја истакна важноста од редовни контроли на кожата и препознавање на раните знаци на меланом. Хируршкиот третман и раното препознавање на меланоцитните лезии претставуваат златен стандард за третман на меланомот. Да го искористиме месец Мај, пред почетокот на летото да потсетиме од важноста за заштита на вашата кожа од сонцето и запомнете, раното откривање на меланомот спасува животи!(видео) 

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)