Д-р Софија Пејкова гостин во Студио 1


Во рамки на овој месец, Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија учествува во светската кампања за рана детекција и превенирање на ракот на кожата. Кампањата ја започнавме на скопскиот маратон и директно влучени во третманот, сакаме да им пренесеме на граѓаните дека сонцето не е опасно доколку правилно се изложуваме на неко и дека е неопходно за многу процеси во нашето тело.
Од анализата што ја направивме, кај нас, дознавме дека најмногу заболени се од регионите каде луѓето се занимаваат со земјоделство, односно каде има директна и долготрајна изложеност на сонце. За таа цел во текот на месец мај лекарите од Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија ќе одржат едукативни предавања во повеќе градови од нашата држава

Tags: Доц. Д-р Софија Пејкова

Nice Social Bookmark

Хипербарна комора

Контакт: Тел. 070 215 423

Работно Време: 09:00 - 16:00

 

Стационар

Контакт: тел. 02/3147 042

Работно време: 24 часа

Амбуланта

 

РАБОТНО ВРЕМЕ: 09:00 - 15:00

(по 14 часот итните пациенти се прегледуваат од страна на дежурниот доктор во ургентниот центар на ТОАРИЛ)